Wino, dobra kuchnia, relaks
Paszteciki z kapustÄ… PDF Drukuj Email

Farsz:
500 g odciśniętej kiszonej kapusty (płyn pozostawić)
300 g pieczarek
2 duże cebule pokrojone na ćwiartki
50 g oleju
pieprz, sól, gałka muszkatołowa

Ciasto:
30 g drożdży
1 łyżeczka cukru
300 g mÄ…ki
100 g ciepłej wody
1 jajko
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju

  • kapustÄ™ wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i rozdrobnić – 5 sek., obr. 6, dodać pÅ‚yn z kapusty, gotować – 15 min., temp. 100 st. C, obr. 2. Wyjąć kapustÄ™ na sitko, przestudzić i dobrze odcisnąć
  • rozdrobnić cebule – 5 sek., obr. 5 i podsmażyć na patelni
  • rozdrobnić pieczarki – 4 sek., obr. 4, doÅ‚ożyć do cebuli i podsmażyć, dodać odciÅ›niÄ™tÄ… kapustÄ™, przyprawy i przysmażyć
  • wypÅ‚ukać i wytrzeć naczynie, dodać skÅ‚adniki na ciasto w podanej kolejnoÅ›ci, wyrobić – 3 min., obr. – InterwaÅ‚
  • z ciasta formować kulki wielkoÅ›ci orzecha wÅ‚oskiego, rozpÅ‚aszczać na owalne placuszki, na Å›rodek ukÅ‚adać trochÄ™ farszu i zwijać paszteciki
  • paszteciki uÅ‚ożyć na blasze, posmarować każdy rozmÄ…conym jajkiem i upiec w piekarniku na zÅ‚oty kolor – okoÅ‚o 30 min., temp. 200 st. C
 
All Days392443
Użytkowników: 0
Gości: 21
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™