Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa-krem z brokułów lub kalafiora (1) PDF Drukuj Email
  • 250-300 g brokuła lub kalafiora
  • 30 g cebuli
  • 2 czubate łyżeczki kostki rosołowej z TM
  • 200 g śmietany
  • 20 g mąki ryżowej lub pszennej
  • 100 g serka topionego lub mascarpone
  • woda
  • posiekany koperek - pół pęczka lub ilość według upodobań

Krok 1.
Wszystkie składniki oprócz wody włożyć do naczynia miksującego, zmiksować - 1 min, obr. 7-8

Krok 2.
Zdjąć pokrywę, uzupełnić wodą do litra, gotować - 15 min, obr. 3, temp. 100 st. C

Krok 3.
Posypać posiekanym koperkiem.

 
All Days213022
Użytkowników: 0
Gości: 21
Zamknij okno

Zaloguj się