Wino, dobra kuchnia, relaks
Lody jagodowe (sorbet) PDF Drukuj Email
  • 100 g cukru
  • 500 g mrożonych jagód
  • 1 schłodzone białko

lody-jagodowe-m-wwwKrok 1.
Cukier wsypać no naczynia miksującego Thermomixa, zemleć - 10 s, obroty 10

Krok 2.
Dodać jagody i białko, zmiksować - 40 s, obr. 5

Krok 3.
Założyć motylek, ubić - 3 min, obr. 3,5. Masa powinna być puszysta i dość sztywna.

Krok 4.
Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki co najmniej na kilka godzin.

Czarka do lodów - Krosno, Prestige, Fiesta - sklep Jadalnia Marzeń

 
All Days217247
Użytkowników: 0
Gości: 37
Zamknij okno

Zaloguj się