Wino, dobra kuchnia, relaks
Surówka z młodej kapusty PDF Drukuj Email
  • pół pęczka koperku
  • pół małej cebuli (opcjonalnie)
  • 1 jabłko
  • ćwierć główki młodej kapusty (400-500 g)
  • sok z połowy małej cytryny
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, cukier trzcinowy albo miód do smaku

mloda-kapusta-m1

Krok 1.
Jabłko pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, kapustę pokroić na kilka kawałków, koperek opłukać, usunąć korzonki

Krok 2.
Zamknąć puste naczynie miksujące, włączyć obroty 6-7 i przez otwór w pokrywie na wirujący nóż wrzucić koperek (i ewentualnie cebulę)

Krok 3.
Otworzyć naczynie, koperek zgarnąć ze ścianek na dno i włożyć resztę składników w podanej wyżej kolejności, rozdrobnić pomagając sobie kopystką – czas 8-10 s, obr. 4. Jeśli surówka jest jeszcze za gruba to przedłużyć rozdrabnianie o sekundę.

 
All Days220261
Użytkowników: 0
Gości: 17
Zamknij okno

Zaloguj się