Wino, dobra kuchnia, relaks
Surówka z kapusty pekińskiej PDF Drukuj Email

klos

30 g cebuli (białej lub czerwonej)
100 g jabłka (pokrojonego na ćwiartki)
200 g kapusty pekińskiej (liście przekroić w poprzek na 3-4 części)
20 g oleju
1 łyżeczka cukru (najlepiej brązowego)
1/2 łyżeczki soli
sok z cytryny do smaku
140 g odsÄ…czonej kukurydzy z puszki

  • cebulÄ™ przekroić na połówki, rozdrobnić wrzucajÄ…c jÄ… do naczynia miksujÄ…cego na wirujÄ…cy nóż - 2-3 s, obr. 6-7, zgarnąć na dno naczynia
  • doÅ‚ożyć resztÄ™ skÅ‚adników oprócz kukurydzy, rozdrobnić - 4 s, obr. 4
  • dodać kukurydzÄ™, wymieszać - 4 s, obr. 3, wsteczne

surowka-kap-pekinska-m

 
All Days393518
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™