Wino, dobra kuchnia, relaks
Malibu PDF Drukuj Email

200 ml śmietany 18%
250 g cukru
100 g wiórków kokosowych
1 cukier waniliowy
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
250 ml wódki

  • w naczyniu miksujÄ…cym umieÅ›cić Å›mietanÄ™, wiórki, cukier i cukier waniliowy, podgrzać – 10 min, obr. 2, temp. 70 st.
  • po upÅ‚ywie 5 minut nie przerywajÄ…c podgrzewania przez otwór w pokrywie wlać mleko zagÄ™szczone
  • po kolejnych 2 minutach obniżyć temperaturÄ™ do 60 st. i wlać wódkÄ™
  • gotowe Malibu przecedzić, przelać do butelki
 
All Days382019
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™