Wino, dobra kuchnia, relaks
Lemoniada z szampana PDF Drukuj Email

4 pokrojone na ćwiartki cytryny ze skórką
500 g szampana lub wina musującego
800 g kostek lodu
200 g cukru

  • do naczynia miksującego włożyć cytryny, wlać wino, pokrętło obrotów ustawić w pozycji "zamknięte naczynie", otwór w pokrywce zamknąć miarką
  • przytrzymując miarkę ręką 6-8 razy nacisnąć przycisk Turbo
  • otworzyć naczynie, włożyć koszyczek i odcedzić przez niego płyn do dzbanka, naczynie miksujące opróżnić i przepłukać wodą
  • do naczynia miksującego włożyć lód, cukier, wlać przecedzony płyn, zmiksować - 30 sek., obr. 5
  • lemoniadę przelać do wysokich szklanek, podawać ze słomką od razu po przygotowaniu
 
All Days220090
Użytkowników: 0
Gości: 6
Zamknij okno

Zaloguj się