Wino, dobra kuchnia, relaks
Grzane wino PDF Drukuj Email

1 pomarańcza
1 cytryna
200 g wody
750 g czerwonego wytrawnego wina (idealnie nadaje si─Ö do tego Dornfelder)
100 g rumu (opcjonalnie)
50 g cukru
8 szt. go┼║dzik├│w
ćwierć łyżeczki cynamonu

  • pomara┼äcz─Ö i cytryn─Ö obra─ç, wypestkowa─ç i pokroi─ç na ─çwiartki, w┼éo┼╝y─ç do naczynia miksuj─ůcego, wla─ç wod─Ö i zmiksowa─ç - 15 sek., obr. 10
  • doda─ç wino, rum, go┼║dziki, cynamon, podgrza─ç - 8 min., obr.2, temp. 90 st.
  • do naczynia miksuj─ůcego w┼éo┼╝y─ç koszyczek, przytrzymuj─ůc go przela─ç wino do kieliszk├│w lub kubk├│w, podawa─ç gor─ůce

Uwaga: mo┼╝na u┼╝y─ç wi─Ökszej ilo┼Ťci przypraw oraz udekorowa─ç wino plastrami cytryny lub pomara┼äczy.
Grzane wino pięknie pachnie i doskonale rozgrzewa w chłodne wieczory.

 
All Days217017
U┼╝ytkownik├│w: 0
Go┼Ťci: 23
Zamknij okno

Zaloguj si─Ö