Wino, dobra kuchnia, relaks
Musztarda pikantna PDF Drukuj Email

 

klos


85 g białej gorczycy
15 g czarnej gorczycy
150 ml wody
60 ml octu winnego 6%
pół łyżeczki drobnej soli

  • obie gorczyce wsypać do naczynia miksujÄ…cego, wÅ‚ożyć koszyczek, naÅ‚ożyć miarkÄ™, zemleć – 30 sek., obr. 10
  • otworzyć naczynie, przemieszać gorczycÄ™ od samego dna, zaÅ‚ożyć koszyczek i zemleć ponownie – 30 sek., obr. 10, czynność powtórzyć raz jeszcze
  • wyjąć koszyczek, wsypać sól, wlać wodÄ™ i ocet, miksować – 3,5 min., obr. 10
  • otworzyć naczynie, zebrać masÄ™ ze Å›cianek i przykrywki i znowu miksować – 3,5 min., obr. 10, czynność powtórzyć jeszcze raz.
  • gotowÄ… musztardÄ™ przeÅ‚ożyć do sÅ‚oika
  • przechowywać w lodówce

Uwaga: z podanej proporcji musztarda wychodzi bardzo ostra - można ją złagodzić zmieniając proporcje czarnej i białej gorczycy.

 
All Days393482
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™