Wino, dobra kuchnia, relaks
Czekoladowe pralinki PDF Drukuj Email

370 g słodzonego mleka skondensowanego
30 g gorzkiego kakao
40 g masła
50 g gorzkiej czekolady

  • czekoladÄ™ poÅ‚amać na kawaÅ‚ki, umieÅ›cić w naczyniu miksujÄ…cym i rozdrobnić - 4-5 sek., obr. 8 (czekolada musi uzyskać postać dość drobnej posypki), przesypać do innego naczynia
  •  do naczynia miksujÄ…cego wlać mleko skondensowane, dodać kakao i masÅ‚o, gotować - 10 min, obr. 3, temp. 100 st. (otworu w pokrywce nie przykrywać miarkÄ…), nastÄ™pnie zwiÄ™kszyć temperaturÄ™ i gotować dalej - 26 min, obr. 2, temp. Varoma, przeÅ‚ożyć do innego naczynia i pozostawić do ostudzenia
  • z zimnej masy formować kulki, obtoczyć w mielonej czekoladzie i wstawić do lodówki do caÅ‚kowitego schÅ‚odzenia

Uwaga: podawać w papierowych papilotkach

pralinka czek

 

     
    All Days392409
    Użytkowników: 0
    Gości: 3
    Zamknij okno

    Zaloguj siÄ™