Wino, dobra kuchnia, relaks
Kiełbasa z pary PDF Drukuj Email

 

klos


500 g wieprzowiny od szynki lub łopatki, pokrojonej na kawałki
200 g wędzonego boczku pokrojonego na kawałki
2-4 zÄ…bki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka ziaren białej gorczycy
700 g wody

  • na wirujÄ…cy nóż wrzucić czosnek
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć poÅ‚owÄ™ wieprzowiny,
    zemleć – 10 sek., obr. 7, wyłożyć do innego naczynia
  • zemleć drugÄ… poÅ‚owÄ™ wieprzowiny, wyÅ‚ożyć
  • zemleć boczek – 10 sek., obr. 7
  • doÅ‚ożyć zmielone miÄ™so i przyprawy, wyrobić – 30 sek.,
    obr. Interwał
  • do naczynia miksujÄ…cego wlać wodÄ™, z miÄ™sa uformować
    dwa walce, zawinąć w folię spożywczą, ułożyć na Varomie
    i parować – 30 min, obr. 1, temp. Varoma

Uwagi:
1. wałki z mięsa przed zawinięciem w folię można obtoczyć
w mieszance przypraw i ziół (np. papryka w proszku,
płatki czosnku, zielony pieprz, gorczyca)
2. mięsem można również napełniać osłonki do wędlin

kielbasa 

 

 
All Days393489
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™