Wino, dobra kuchnia, relaks
Kiełbasa z pary PDF Drukuj Email

 

klos


500 g wieprzowiny od szynki lub łopatki, pokrojonej na kawałki
200 g wędzonego boczku pokrojonego na kawałki
2-4 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka ziaren białej gorczycy
700 g wody

  • na wirujący nóż wrzucić czosnek
  • do naczynia miksującego włożyć połowę wieprzowiny,
    zemleć – 10 sek., obr. 7, wyłożyć do innego naczynia
  • zemleć drugą połowę wieprzowiny, wyłożyć
  • zemleć boczek – 10 sek., obr. 7
  • dołożyć zmielone mięso i przyprawy, wyrobić – 30 sek.,
    obr. Interwał
  • do naczynia miksującego wlać wodę, z mięsa uformować
    dwa walce, zawinąć w folię spożywczą, ułożyć na Varomie
    i parować – 30 min, obr. 1, temp. Varoma

Uwagi:
1. wałki z mięsa przed zawinięciem w folię można obtoczyć
w mieszance przypraw i ziół (np. papryka w proszku,
płatki czosnku, zielony pieprz, gorczyca)
2. mięsem można również napełniać osłonki do wędlin

kielbasa 

 

 
All Days220262
Użytkowników: 0
Gości: 17
Zamknij okno

Zaloguj się