Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa-krem z bobu PDF Drukuj Email

 klos


200 g surowego bobu (z Å‚upinkami)
2 kostki rosołowe
mała cebula
3 łyżki mączki ryżowej
700 g wody
mały pęczek koperku

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć bób, kostkÄ™ rosoÅ‚owÄ…, cebulÄ™, mÄ…czkÄ™ ryżowÄ…, koperek i 100 g wody, zmiksować – 20 s, obr. 6
  • dodać resztÄ™ wody, gotować – 7 min, obr. 2,5, temp. 100 st., nastÄ™pnie zmniejszyć temperaturÄ™ do 90 st. i gotować dalsze 8 minut
  • zmiksować – 30 s, obr. 8


Uwagi:

1. Smak zupy bardzo podnosi dodanie do talerza łyżki pesto.
2. Będziemy mieli pewność, że zupa jest bezglutenowa, jeśli użyjemy kostki rosołowej, mączki ryżowej i pesto wykonanych samodzielnie.

 
All Days392458
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™