Wino, dobra kuchnia, relaks
Pasta twarogowo-jajeczna PDF Drukuj Email

 

klos

 

500 g chudego twarogu
6 jaj ugotowanych na twardo
150 g parmezanu pokrojonego na kawałki
250 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
100 g majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz – do smaku


  • parmezan włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić - 20 s, obr. 7, przełożyć do innego naczynia
  • czosnek wrzucić na wirujące noże, rozdrobnić – 1-2 s, obr. 7
  • wszystkie pozostałe składniki włożyć do naczynia miksującego i zmiksować pomagając sobie kopystką – 60-90 s, obr. 7

Uwagi:

1. Zamiast parmezanu można użyć litewskiego sera Dżiugas.
2. Będziemy mieli pewność, że pasta jest bezglutenowa, jeśli użyjemy majonezu wykonanego samodzielnie.

 
All Days217183
Użytkowników: 0
Gości: 45
Zamknij okno

Zaloguj się