Wino, dobra kuchnia, relaks
Smalec z pieczarkami PDF Drukuj Email


przepis Pani Elżbiety Tyczko z Warszawy

30 dkg słoniny pokrojonej na kawałki i lekko zmrożonej
1/2 kg pieczarek
1/2 kg cebuli
30 dkg boczku wędzonego
3-4 ząbki czosnku
2 kostki rosołowe
łyżka mielonego suszu grzybowego
vegeta, pieprz, sól, chilli - do smaku

  •   słoninę włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić – 10-15 sek., obr. 6-8, część przełożyć na patelnię i podsmażyć, resztę przełożyć do innego naczynia
  •   cebulę włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić – około 4 sek., obr. 3-4, dołożyć do patelni
  •   pieczarki włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić – około 4 sek., obr. 3-4, dołożyć do cebuli razem z jedną kostką rosołową i suszem grzybowym, vegetą, pieprzem i chilli i dalej podsmażać
  •   w tym czasie w naczyniu miksującym rozdrobnić boczek – 4-5 sek., obr. 8
  •   dodać rozdrobnioną słoninę, drugą kostkę rosołową, czosnek i wytopić – 15 min, temp. Varoma
  •   ostrożnie (aby się nie poparzyć) dodać zawartość patelni i zmiksować – 8 sek., obr. 4-5
 
All Days217017
Użytkowników: 0
Gości: 30
Zamknij okno

Zaloguj się