Wino, dobra kuchnia, relaks
Pikantna glazura PDF Drukuj Email


świeży imbir obrany (wielkości orzecha włoskiego)
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
200 g pikantnego ketchupu
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
1/2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki

•    do naczynia miksującego włożyć imbir, czosnek i papryczkę chilli, rozdrobnić – 3 sek., obr. 8
•    dodać pozostałe składniki, wymieszać – 10 sek., obr. 3

Uwagi:
- glazurą można smarować zarówno mięso, kiełbasę jak i warzywa
- kiełbasę, mięso, warzywa należy mocno ponacinać, opiec po kilka minut z każdej strony, obficie posmarować glazurą i dalej opiekać
- mięso drobiowe zamiast nacinania należy ponakłuwać widelcem, opiec, obficie posmarować glazurą i dalej opiekać

 
All Days220090
Użytkowników: 0
Gości: 26
Zamknij okno

Zaloguj się