Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa-krem ze szpinaku PDF Drukuj Email

Autor: Sebastian Skalski - fotografik Gwiazds-skalski

klos4 jajka ugotowane na twardo
0,5 kg świeżego szpinaku
porcja włoszczyzny

1 łyżka oliwy z oliwek
2 zÄ…bki czosnku
0,5 litra mleka
6 orzechów włoskich
sol, pieprz do smaku
woda

  • orzechy wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i grubo posiekać – 2 sek., obr. 5, przesypać do innego naczynia
  • warzywa obrać, pokroić na kilka kawaÅ‚ków i razem z czosnkiem wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego, rozdrobnić – 2 sek., obr. 4,5
  • dodać oliwÄ™ i poddusić – 5 min, obr. 2, temp. Varoma
  • wlać 500 g gorÄ…cej wody, posolić, gotować – 15 min, obr. 1, temp. 100 st., nastÄ™pnie zmiksować – 30 sek., obr. 7
  • mleko zagotować w rondelku i wlać do zupy, wymieszać – 10 sek., obr. 2
  • zupÄ™ doprawić solÄ… i pieprzem, nalać do talerzy, wÅ‚ożyć jajka pokrojone na ćwiartki i posypać orzechami
 
All Days393530
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™