Wino, dobra kuchnia, relaks
Krupnik PDF Drukuj Email

500 obranych warzyw (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula)
150 g piersi kurczaka
80 g kaszy jęczmiennej
1 kostka rosołowa drobiowa
2 łyżki Vegety
1/2 łyżeczki pieprzu
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
około 1300 g wody
łyżka masła
posiekana natka pietruszki

  • warzywa obrać i pokroić na kawaÅ‚ki, rozdrobnić - 6 sek., obr. 4
  • dodać ziemniaki pokrojone w kostkÄ™, pokrojone na kawaÅ‚ki miÄ™so i resztÄ™ skÅ‚adników, za wyjÄ…tkiem natki i masÅ‚a, dolać wodÄ™ do objÄ™toÅ›ci 2 litrów i gotować - 25 min, obr. 2, wsteczne, temp. 100 st.
  • pod koniec gotowania dodać masÅ‚o
  • zupÄ™ przelać do wazy, posypać natkÄ…
 
All Days392422
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™