Wino, dobra kuchnia, relaks
Pierogi z kapustÄ… i grzybami - bezglutenowe PDF Drukuj Email


Ciasto:
400 g letniej wody
2 jajka
4 łyżki oleju
700 g mąki "Ciasto pierogowo-naleśnikowo-makaronowe"
firmy "Bezgluten"

Farsz:
500 g kiszonej kapusty
100 g suszonych grzybów
1 duża cebula
pieprz, sól do smaku
140 g masła lub margaryny

  • grzyby umyć w ciepÅ‚ej wodzie
  • kapustÄ™ i grzyby zalać 1/2 litra wody i gotować – 18 min, obr. 2., temp. Varoma
  • ugotowane skÅ‚adniki odcedzić przez koszyczek (pozostawiajÄ…c wywar) i odcisnąć, wÅ‚ożyć ponownie do naczynia i rozdrobnić – 15 sek., obr. 4, przeÅ‚ożyć do innego naczynia
  • rozdrobnić cebulÄ™ – 10 s, obr. 5
  • dodać masÅ‚o lub margarynÄ™ i dusić – 4 min, obr. 2, temp. Varoma
  • dodać kapustÄ™ z grzybami, przyprawy i zasmażać (ewentualnie dolewajÄ…c trochÄ™ wywaru przez otwór w pokrywie) – 8 min, obr. 2., temp. 100°C
  • skÅ‚adniki farszu rozdrobnić – 2 s, obr. 4, wyjąć
  • umyć i osuszyć naczynie, wÅ‚ożyć skÅ‚adniki na ciasto, wyrobić – 3 min, obr. InterwaÅ‚
  • z ciasta formować kulki, każdÄ… rozpÅ‚aszczać na dÅ‚oni w placuszek, kÅ‚aść na Å›rodek trochÄ™ farszu, zlepiać brzegi formujÄ…c pierogi
  • w garnku zagotować osolonÄ… wodÄ™, na wrzÄ…tek maÅ‚ymi partiami wrzucać pierogi, gotować okoÅ‚o minuty od wypÅ‚yniÄ™cia




 
All Days393733
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™