Wino, dobra kuchnia, relaks
Bułki bezglutenowe PDF Drukuj Email
50 g ziarna prosa lub amarantusa
20 g drożdży
1 łyżeczka cukru
200 g mąki Mix B Schar (ewent. + 20 g)
1/2 łyżeczki soli
4 łyżki oleju
ziarna oleiste
180 ml letniej wody

  • Zemleć ziarno - 30 sek., obr. 10
  • Dodać resztę składników w podanej kolejności, wyrobić - 5 min., obr. Interwał
  • Pozostawić do wyrośnięcia (objętość musi zwiększyć się prawie dwukrotnie)
  • Formować bułki, można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem, sezamem, itp.
  • Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do zimnego pieca, piec ok. 30 min., temp. 200 st., grzanie góra-dół (ewent. termoobieg, temp. 175 st.C, ok. 20 min.)
 
All Days217183
Użytkowników: 0
Gości: 38
Zamknij okno

Zaloguj się