Wino, dobra kuchnia, relaks
Bułki bezglutenowe PDF Drukuj Email
50 g ziarna prosa lub amarantusa
20 g drożdży
1 łyżeczka cukru
200 g mÄ…ki Mix B Schar (ewent. + 20 g)
1/2 łyżeczki soli
4 łyżki oleju
ziarna oleiste
180 ml letniej wody

  • Zemleć ziarno - 30 sek., obr. 10
  • Dodać resztÄ™ skÅ‚adników w podanej kolejnoÅ›ci, wyrobić - 5 min., obr. InterwaÅ‚
  • Pozostawić do wyroÅ›niÄ™cia (objÄ™tość musi zwiÄ™kszyć siÄ™ prawie dwukrotnie)
  • Formować buÅ‚ki, można posmarować rozmÄ…conym jajkiem i posypać makiem, sezamem, itp.
  • UÅ‚ożyć na blasze wyÅ‚ożonej papierem do pieczenia, wstawić do zimnego pieca, piec ok. 30 min., temp. 200 st., grzanie góra-dóÅ‚ (ewent. termoobieg, temp. 175 st.C, ok. 20 min.)
 
All Days394220
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™