Wino, dobra kuchnia, relaks
Bułki bezglutenowe z amarantusem PDF Drukuj Email
50 g ziarna amarantusa
450 g mieszanki chlebowej firmy Bezgluten (może być razowa)
20 g drożdży
1 łyżeczka soli
6 łyżek oleju
3,5 MT letniej wody
można dodać słonecznik, dynię, sezam, itd.

  • amarantus zemleć na mÄ…kÄ™: 30 sek., obr. 10.
  • wszystkie pozostaÅ‚e skÅ‚adniki umieÅ›cić w naczyniu miksujÄ…cym wedÅ‚ug podanej kolejnoÅ›ci i wyrobić ciasto: 3 min., obr. InterwaÅ‚.
  • wyjąć ciasto z naczynia, odstawić na okoÅ‚o 15 min. do wyroÅ›niÄ™cia (objÄ™tość musi zwiÄ™kszyć siÄ™ prawie dwukrotnie).
  • piec w temperaturze 175 st. C, z termoobiegiem, 30-35 min.
 
All Days376373
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™