Wino, dobra kuchnia, relaks
Pierogi babci Marysi - z kapustÄ… i pieczarkami PDF Drukuj Email

Ciasto:
500 g mÄ…ki
1 jajko
10 g margaryny
25 g oleju
50 g wody o temp. pokojowej
150 g wrzÄ…tku
szczypta soli

Farsz:
500 g odciśniętej kiszonej kapusty (płyn pozostawić)
300 g pieczarek
2 duże cebule
50 g oleju
pieprz, sól, gałka muszkatołowa

  • skÅ‚adniki na ciasto wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego w podanej kolejnoÅ›ci, wymieszać – 20 s, obr. 9, nastÄ™pnie wyrobić – 1,5 min, obr. InterwaÅ‚, ciasto wyjąć, naczynie umyć i osuszyć
  • kapustÄ™ wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i rozdrobnić – 5 s, obr. 6, dodać pÅ‚yn z kapusty, gotować – 15 min, temp. 100 st. C, obr. 2. Wyjąć kapustÄ™ na sitko, przestudzić i dobrze odcisnąć
  • rozdrobnić cebule – 5 s, obr. 5 i podsmażyć na patelni
  • rozdrobnić pieczarki – 4 s, obr. 4, doÅ‚ożyć do cebuli i podsmażyć, dodać odciÅ›niÄ™tÄ… kapustÄ™, przyprawy i przysmażyć
  • ciasto cienko rozwaÅ‚kować, miarkÄ… wyciąć kółka, naÅ‚ożyć farsz, zlepić pierogi, wrzucać na osolony wrzÄ…tek (do garnka można dolać nieco oleju), gotować 1 min od wypÅ‚yniÄ™cia.
 
All Days393523
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™