Wino, dobra kuchnia, relaks
Łosoś na parze PDF Drukuj Email

1 filet z łososia
1 cytryna
500 g obranych ziemniaków pokrojonych na połówki
pół szklanki białego wytrawnego wina
500 g wody
mały pęczek koperku
świeżo starta gałka muszkatołowa
sól, pieprz

  • fileta umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dzwonka, oprószyć solą, pieprzem, gałką, startą na tarce skórką z cytryny i posiekanym koperkiem
  • Varomę wysmarować oliwą, ułożyć rybę
  • do naczynia miksującego wlać wodę i wino, włożyć koszyczek z lekko posolonymi ziemniakami, zamknąć pokrywę, ustawić na niej Varomę, gotować – 30 min., obr. soft, temp. Varoma
  • wyłożyć potrawę na talerze, rybę skropić sokiem z cytryny
 
All Days393537
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj się