Wino, dobra kuchnia, relaks
Sangria PDF Drukuj Email

3 wypestkowane, obrane i przekrojone na połówki brzoskwinie
1 pomarańcza
1 cytryna
150 g cukru
600 g słodkiego czerwonego wina
330 g wody sodowej
150 g kostek lodu
40 g czerwonego wermutu
40 g brandy
40 g ginu
pół łyżeczki mielonego cynamonu

  • do naczynia miksuj─ůcego w┼éo┼╝y─ç brzoskwinie, rozdrobni─ç - 3 sek., obr. 4, prze┼éo┼╝y─ç do 2-litrowego dzbanka
  • cytryn─Ö i pomara┼äcz─Ö obra─ç staraj─ůc si─Ö sk├│rki zachowa─ç w jednym d┼éugim kawa┼éku - do dekoracji
  • bia┼é─ů cz─Ö┼Ť─ç cytryny i pomara┼äczy (albedo) odkroi─ç, owoce wypestkowa─ç, doda─ç cukier i zmiksowa─ç - 1 min, obr. 10
  • doda─ç reszt─Ö sk┼éadnik├│w i wymiesza─ç - 1 min, obr. 2
  • wla─ç do dzbanka z brzoskwiniami, dzbanek udekorowa─ç sk├│rk─ů cytryny i pomara┼äczy, podawa─ç sch┼éodzone

Uwaga: wszystkie sk┼éadniki powinny by─ç sch┼éodzone. Je┼Ťli przygotowujemy Sangri─Ö wcze┼Ťniej, to nale┼╝y przechowywa─ç j─ů w lod├│wce i tu┼╝ przed podaniem doda─ç kostki lodu.

 

 
All Days220261
U┼╝ytkownik├│w: 0
Go┼Ťci: 15
Zamknij okno

Zaloguj si─Ö