Wino, dobra kuchnia, relaks
Sangria PDF Drukuj Email

3 wypestkowane, obrane i przekrojone na połówki brzoskwinie
1 pomarańcza
1 cytryna
150 g cukru
600 g słodkiego czerwonego wina
330 g wody sodowej
150 g kostek lodu
40 g czerwonego wermutu
40 g brandy
40 g ginu
pół łyżeczki mielonego cynamonu

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć brzoskwinie, rozdrobnić - 3 sek., obr. 4, przeÅ‚ożyć do 2-litrowego dzbanka
  • cytrynÄ™ i pomaraÅ„czÄ™ obrać starajÄ…c siÄ™ skórki zachować w jednym dÅ‚ugim kawaÅ‚ku - do dekoracji
  • biaÅ‚Ä… część cytryny i pomaraÅ„czy (albedo) odkroić, owoce wypestkować, dodać cukier i zmiksować - 1 min, obr. 10
  • dodać resztÄ™ skÅ‚adników i wymieszać - 1 min, obr. 2
  • wlać do dzbanka z brzoskwiniami, dzbanek udekorować skórkÄ… cytryny i pomaraÅ„czy, podawać schÅ‚odzone

Uwaga: wszystkie składniki powinny być schłodzone. Jeśli przygotowujemy Sangrię wcześniej, to należy przechowywać ją w lodówce i tuż przed podaniem dodać kostki lodu.

 

 
All Days392439
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™