Wino, dobra kuchnia, relaks
Zupa grzybowa PDF Drukuj Email

30 g suszonych borowików lub podgrzybków
80 g cebuli
200 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) obranej i pokrojonej na kawałki
20 g masła
1200 g wody + kilka łyżek
1 kostka bulionowa
3-4 gałązki pietruszki
2 łyżki mączki ryżowej
sól, pieprz do smaku
200 g ugotowanego makaronu

  • do suchego naczynia miksującego włożyć natkę i rozdrobnić - 2 sek., obr. 6, przełożyć
  • do naczynia miksującego włożyć grzyby, rozdrobnić - 3 sek., obr. 6, przełożyć
  • do naczynia miksującego włożyć cebulę, włoszczyznę i masło, rozdrobnić - 3 sek., obr. 6, następnie poddusić - 4 min., obr. 1, temp. Varoma
  • dodać grzyby, wodę, kostkę rosołową, sól, pieprz i gotować - 25 min, obr. 1, temp. 100 st.
  • w szklance wymieszać mączkę z kilkoma łyżkami zimnej wody, przelać do naczynia miksującego, dodać natkę i gotować - 4 min, obr. 1, temp. 100 st.
  • podawać z ugotowanym wcześniej makaronem lub kluskami
 
All Days220291
Użytkowników: 0
Gości: 78
Zamknij okno

Zaloguj się