Wino, dobra kuchnia, relaks
Kawa tradycyjna PDF Drukuj Email

60 g kawy ziarnistej
1,2 litra zimnej wody

200 ml bardzo zimnego mleka najwyżej 1,5% tłuszczu

  • kawÄ™ wsypać do naczynia miksujÄ…cego i zemleć - 20 sek., obr. 10
  • na nóż naÅ‚ożyć motylek i podgrzać kawÄ™ - 2 min., obr. 2, temp. 80 st.
  • do naczynia miksujÄ…cego wlać wodÄ™ i podgrzać kawÄ™ - 9 min., obr. 2, temp. 90 st.
  • ostrożnie przelać kawÄ™ do dzbanka, tak aby osad zostaÅ‚ na dnie naczynia
  • rozlać kawÄ™ do filiżanek, na wierzch naÅ‚ożyć spienione mleko
 
All Days362285
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™