Wino, dobra kuchnia, relaks
Czekoladowe fondue PDF Drukuj Email

140 g gorzkiej czekolady
200 g słodkiej śmietanki 30%
50 g masła
20 g rumu
świeże owoce pokrojone na kawałki (jabłka, gruszki, śliwki itp.)

  •  do suchego naczynia miksującego włożyć czekoladę połamaną na kawałki, rozdrobnić - 10 sek., obr. 7
  • założyć motylek
  • dodać śmietanę, masło , podgrzewać - 4 min., obr. 3, temp. 90 st.
  • dodać rum, wymieszać - 5 sek., obr. 4
  • przelać do naczynia do fondue, kawałki owoców nabijać na patyczki lub specjalne szpikulce do fondue i maczać w roztopionej czekoladzie
 
All Days217183
Użytkowników: 0
Gości: 23
Zamknij okno

Zaloguj się