Wino, dobra kuchnia, relaks
Pizza róża PDF Drukuj Email

Ciasto:
100 g orkiszu lub pszenicy
300 g mąki pszennej
30 g drożdży
szczypta cukru
220 g letniej wody
30 g oleju
1 łyżeczka soli
30 g roztopionego masła

Farsz:

100 g salami, pokrojonego na kawałki
100 g szynki gotowanej, pokrojonej na kawałki
100 g cebuli, pokrojonej na połówki
1 czerwona papryka, pokrojona na kawałki
100 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
100 g przecieru pomid
orowego
1 łyżeczka przyprawy do pizzy

pizza-roza

 

Wykonanie:

Ciasto:

  • do naczynia miksującego włożyć orkisz, zemleć – 1 min., obr. 10
  • dodać resztę składników oprócz masła, wyrobić – 2 min., obr. Interwał
  • na pergaminie rozwałkować ciasto formując kwadrat, posmarować masłem

Farsz:

  • naczynie miksujące umyć, włożyć składniki na farsz, rozdrobnić – 20 sek., obr. 5, rozłożyć na cieście
  • pomagając sobie pergaminem zwinąć ciasto w rulon, pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm, poukładać płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
  • przykryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia, piec około 30 min. w temp. 180 st.
 
All Days217017
Użytkowników: 0
Gości: 29
Zamknij okno

Zaloguj się