Wino, dobra kuchnia, relaks
Blok bakaliowy PDF Drukuj Email

Przepis Pani Ewy Kozłowskiej z Warszawy

100 g orzechów nerkowców
100 g rodzynków
100 g śliwek suszonych bez pestek
120 g margaryny
60 g wody
65 g cukru
15 g cukru waniliowego
2 łyżki kakao 
1,5 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego)
50 g herbatników

  • orzechy wsypać do naczynia miksującego i rozdrobnić - 2 sek., obr. 5, przesypać do miski
  • śliwki suszone włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić - 2 sek., obr. 7, razem z rodzynkami dołożyć do orzechów
  • margarynę, wodę, cukier, cukier waniliowy i kakao włożyć do naczynia miksującego i podgrzać - 10 min., obr. 2, temp. 90 st., ostudzić
  • wsypać bakalie, grubo pokruszone herbatniki i mleko w proszku, wymieszać - 30 sek., obr. 2,5 wsteczne
  • przełożyć do foremki, wystudzić
Uwaga: w wersji bezglutenowej należy użyć herbatników bezglutenowych.

 

 
All Days220291
Użytkowników: 0
Gości: 46
Zamknij okno

Zaloguj się