Wino, dobra kuchnia, relaks
Kapusta włoska z rodzynkami, na ciepło PDF Drukuj Email
  • około 1 kg kapusty włoskiej
  • 100 g rodzynków sułtańskich
  • 2 średnie cebule
  • 200 g pieczarek
  • 2 jajka
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki papryki
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml gęstej śmietany
  • olej, sól, pieprz

Krok 1.
Rodzynki zalać gorącą wodą

Krok 2.
Cebulę i pieczarki włożyć do naczynia miksującego i posiekać - 3-4 s, obr. 5

Krok 3.
Dodać 2-3 łyżki oleju i dusić - 8 min, obr. 2, wsteczne, temp. 80 st.C, wyłożyć do miseczki

Krok 4.
Kapustę poszatkować (partiami) - ok. 20 s, obr. 5

Krok 5.
Dodać uduszone pieczarki, przyprawy, odcedzone rodzynki i bulion, dusić - 30-40 min, obr. 2, wsteczne, temp. 90 st.

Krok 6.
Gdy kapusta będzie miękka, zwiększyć obroty do 3, wlać śmietanę zmieszaną z jajkami i dalej dusić, aż potrawa zgęstnieje - około 3 minut


 
All Days220262
Użytkowników: 0
Gości: 18
Zamknij okno

Zaloguj się