Wino, dobra kuchnia, relaks
Biszkopt PDF Drukuj Email

6 jajek z lodówki
200 g mÄ…ki pszennej
50 g mÄ…ki ziemniaczanej
140 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g soku z cytryny

  • zaÅ‚ożyć motylek na nóż, biaÅ‚ka, cukier i sok z cytryny wÅ‚ożyć do suchego naczynia miksujÄ…cego i ubić - 9-10 min., obr. 3
  • dodać żóÅ‚tka i lekko wymieszać - 10 sek., obr. soft, wsteczne
  • wyjąć motylek, wsypać mÄ…kÄ™ z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać kopystkÄ…
  • przelać do formy, piec 20-25 min., temp. 160-180 st.
 
All Days252535
Użytkowników: 0
Gości: 3
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™