Wino, dobra kuchnia, relaks
Barszcz czerwony PDF Drukuj Email

3 średnie buraki
1,5 l wody
sok z cytryny
2 kostki rosołowe
sól, pieprz
2 zÄ…bki czosnku

  • buraki pokroić na kawaÅ‚ki i wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego rozdrobnić - 3 sek., obr. 6, przeÅ‚ożyć do koszyczka
  • do naczynia miksujÄ…cego wlać wodÄ™, dodać sok z cytryny, kostki rosoÅ‚owe i przyprawy, koszyczek umieÅ›cić w naczyniu i gotować - 35 min, obr. 5, temp. 90 st. (po kilku minutach obroty zmniejszyć do 2)
  • 2 surowe zÄ…bki czosnku wÅ‚ożyć do wyciskacza i przez otwór w pokrywie wcisnąć je do naczynia miksujÄ…cego
 
All Days392433
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™