Wino, dobra kuchnia, relaks
Kostka rosołowa wegetariańska PDF Drukuj Email

50 g parmezanu pokrojonego na kawałki
200 g selera (Å‚odygi)
250 g marchwi
100 g cebuli
100 g pomidora
150 g cukinii
1 zÄ…bek czosnku
50 g świeżych grzybów
1 liść laurowy
liście z 6 gałązek świeżych ziół (bazylia, szałwia, rozmaryn)
4 gałązki natki
200 g soli gruboziarnistej
30 g białego wytrawnego wina
1 łyżka oliwy z oliwek

  • parmezan wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego i rozdrobnić – 10 sek., obr. 10, przeÅ‚ożyć do innego naczynia
  • warzywa pokroić na kawaÅ‚ki i razem z zioÅ‚ami wÅ‚ożyć do naczynia miksujÄ…cego, rozdrobnić – 10 sek., obr. 7
  • dodać sól, wino, oliwÄ™, nie nakÅ‚adać miarki, na pokrywie naczynia miksujÄ…cego ustawić koszyczek, gotować – 40 min., obr. 2, temp. Varoma
  • zdjąć koszyczek, dodać ser, naÅ‚ożyć miarkÄ™ MT, zmiksować – 1 min., obr. 10
  • przeÅ‚ożyć do sÅ‚oiczków Twist-off, zakrÄ™cić i postawić do góry dnem do wystudzenia i hermetycznego zamkniÄ™cia




 
All Days393410
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™