Wino, dobra kuchnia, relaks
Spaghetti napoletana PDF Drukuj Email

20 listków świeżej bazylii
1/2 pęczka natki pietruszki
2 zÄ…bki czosnku
10 g masła
3 łyżki oliwy
800 g dojrzałych pomidorów pokrojonych na połówki
100 g wody
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
200 g makaronu spaghetti

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć bazyliÄ™ i pietruszkÄ™, rozdrobnić - 4 sek., obr. 6, przeÅ‚ożyć do innego naczynia
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć czosnek, rozdrobnić - 3 sek., obr. 5, kopystkÄ… zgarnąć ze Å›cianek
  • dodać oliwÄ™ i masÅ‚o, dusić - 2 min., obr. soft, temp. 100 st.
  • dodać pomidory, rozdrobnić - 15 sek.,obr. 8
  • dodać wodÄ™, sól i pieprz, gotować - 13 min., obr. 1, temp. 100 st.
  • dodać rozdrobnionÄ… bazyliÄ™ i pietruszkÄ™
  • nie zdejmujÄ…c pokrywy przez jej otwór wÅ‚ożyć spaghetti, pozostawić, pozwalajÄ…c by podczas gotowania obracajÄ…cy siÄ™ nóż zawinÄ…Å‚ makaron do Å›rodka, gotować - czas wedÅ‚ug wskazaÅ„ na opakowaniu spaghetti, obr. 1, wsteczne, temp. 100 st.

Uwaga - możemy użyć pomidorów z puszki zamiast Å›wieżych, wówczas należy zwiÄ™kszyć ilość wody do 200 g.

 
All Days382027
Użytkowników: 0
Gości: 1
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™