Wino, dobra kuchnia, relaks
Gazpacho - hiszpański chłodnik PDF Drukuj Email

Zupa:
3 kromki chleba bez skórki
1 zÄ…bek czosnku
40 g oliwy z oliwek
30 g czerwonego octu winnego
500 g dojrzaÅ‚ych pomidorów, przekrojonych na poÅ‚ówki
140 g ogórka pokrojonego na kawaÅ‚ki
120 g czerwonej papryki
50 g czerwonej cebuli
60 g soku pomarańczowego
1 łyżeczka soli
2 szczypty pieprzu

Posypka warzywna:
garść natki pietruszki
40 g czerwonej cebuli
60 g czerwonej papryki
60 g ogórka bez pestek

  •  do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć skÅ‚adniki posypki i rozdrobnić - 5 sek., obr.5, przeÅ‚ożyć do innego naczynia
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć wszystkie skÅ‚adniki zupy i zmiksować - 30 sek., obr 6
  • przelać do innego naczynia, wstawić na 3 godziny do lodówki
  • przed podaniem udekorować posypkÄ… warzywnÄ…
  • podawać z grzankami
 
All Days392271
Użytkowników: 0
Gości: 2
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™