Wino, dobra kuchnia, relaks
Kieszonki z fetÄ… PDF Drukuj Email

Kieszonki:
400 g mrożonego szpinaku w liściach,rozmrożonego i odsączonego
70 g sera feta
4 filety z piersi kurczaka
500 g wody
1 drobiowa kostka rosołowa

Sos:
100 g wywaru z gotowania
100 g białego wytrawnego wina
80 g słodkiej śmietany
40 g masła
1/2 pęczka natki pietruszki
2 łyżki mąki
1 łyżeczka cukru
3 szczypty soli

  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć szpinak i ser feta, wymieszać – 5 sek., obr. 3, wsteczne
  • filety naciąć tak, aby powstaÅ‚y głębokie kieszonki, wypeÅ‚nić je farszem i spiąć wykaÅ‚aczkami, umieÅ›cić na przystawce Varoma
  • do naczynia miksujÄ…cego wlać wodÄ™, dodać kostkÄ™ rosoÅ‚owÄ…, przystawkÄ™ Varoma umieÅ›cić na naczyniu miksujÄ…cym, gotować na parze – 30 min., obr. 1, temp. Varoma
  • zdjąć przystawkÄ™, opróżnić naczynie miksujÄ…ce zachowujÄ…c 100 g wywaru
  • do naczynia miksujÄ…cego wÅ‚ożyć wszystkie skÅ‚adniki na sos, wymieszać – 10 sek., obr. 7
  • zdjąć miarkÄ™ i gotować – 7 min., obr. 2, temp. 100 st.
  • sosem polać filety
 
All Days376383
Użytkowników: 0
Gości: 5
Zamknij okno

Zaloguj siÄ™